Pullups!

Ett av mina mål med träningen är att klara Pullups! Många tror att det bara är att dra sig upp, men det är verkligen inte BARA att dra sig upp för det är tuuungt och det finns många som säger att som tjej ska man inte kunna göra pullups, vi är inte byggda för det.... å bara därför vill jag klara av det!
Men om man ska klara av det som tjej ska man tydligen vara kort, smal och ha en grym styrka och jag känner inte att jag direkt passar in på den beskrivningen..... så de är också något som gör att jag bara måste bevisa att jag klarar av det!!!
 
Men förra gången jag körde pullups så kändes det totalt skiiiiit :( så då kändes det som om jag aldrig skulle klara av att göra en pullup så blev riktigt bitter.... 
Fick som jag skrev i senaste inlägget gummiband och hade tänkt att jag skulle tränat med dom igår men fick så ont i axlarna så jag struntade i det...
 
Men dagens Crossfitpass bestod av Kipping Pullups så jag va gryyymt taggad och passet gick suuuuper bra :)
Det var mycket teknik och satsande kring hur man ska göra en ordentlig kipping pullup å för er som inte vet så är kipping pullups mer teknik och fart i = dom flesta tycker dom är tyngre än vanliga pullups. Men i crossfit som ändå är det som jag kör mest så tjänar man mer på att köra kippingpullups eftersom man får mer fart av dom och då orkar köra fler på rad vilket är bra när man kör så många på rad som man gör oftast när man kör en WOD.
 
Nu ska jag ta och käka lite god kokosglass :)
 

146kg!!!

Började morgonen med en jättemysig och underhållande uteritt på bästa tjocka bella tillsammans med Jenny och Sojan. Jag red ju barbacka eftersom det är det endra som går på bella just nu och hon var pigg och busig :) blev även rädd för saker hon aldrig blir rätt för = pigg då hittar hon på att hon är rädd. och när vi travade så gjorde hon små smyg ökningar och vi var tvunga att ha jenny och sojan som stoppkloss framför oss :P
 
Sen åkte jag till gymmet och körde ett kortare pass för jag hade inte så mkt tid över innan jag var tvungen att åka till jobbet.
Körde lite kondition men benen ville inte riktigt :( testade däremot för kul hur mkt jag kunde ta i benpress och jag kunde ta hela 146 kg!! de e rätt mkt, kunde nästan 155 kg men orkade de inte riktigt.. men snart hoppas jag kunna det också :)
 
Idag kom mina gummiband som jag ska använda när jag tränar för mina kippingpullups och imorgon hade jag tänkt haft en vilodag men det blire ändring på eftersom jag vill till gymmet och testa banden :D
 

100 Pushups 100 Burpees

Det blir mer och mer en träningsblogg de här... men det är ju inte direkt så konstigt eftersom mitt liv mer eller mindre består mest av träning nu förutom jobbet å hur kul är de å skriva om de.....!?
 
Fast jag började faktiskt dagen tidigt i stallet med utsläpp och sen red vi ut i fårhagen och pratade med fårskallarna så söta :)
 
Sen blev de hem å byta om innan jag drog vidare till gymmet för ett Body Pump pass, känns mesigt å slänga på vikt på dom stängerna men de blir tuuungt när man kör så många reps å de ska va i så mkt olika tempon, ner snabbt,upp snabbt å så växlande hela tiden.
Sen gick jag till frivikten för å köra dagens reps av utmaningarna jag antagit. 100 burpees om 100 dagar så det är en + varje dag så idag är det dag 9 så då var det alltså 9 burpees som skulle göras och dessutom kör jag med 100 pushups på 6 veckor och idag var det dags att göra 72 st uppdelat på 5 omgångar.

Pain i 8min!

Dagens gympass var rena mordet för mig.... vi skulle göra frontsquats= stången ska ligga på framsidan av axlarna och armbågarna ska vara lodräta mot golvet och sen ska man ner i en squat.
 
Jag vet redan sedan innan att dom här är mitt problem då jag har dålig rörlighet i axlarna och överdriven rörlighet i handlederna och därför blir den här övningen pannkaka... men de är ju bara å köra så man blir bättre!!
Vi skulle iallafall köra en rep var 20 sekund i 8 min och tiden mellan repsen skulle vi bara så och hålla stången å bara det är tuuuuungt. Va man tvungen att lägga ner stången under tiden åkte man på straff och det var spiderman pushups
dom var inte så snälla speciellt inte när man redan var trött i överkroppen.... att 16 min träning kan vara så jobbig :D
 

fest & träning

Den här veckan har verkligen varit kaos, det var riktigt längesen jag var så här stressad.... så de är otroligt skönt att det är över :)
 
Det har varit både träning, jobb, häst och dessutom fest x2 som har skapat all stress.
Personalfesten var rätt lugn och så, men festen igår med stallet ojojoj :P kan säga att jag inte direkt var nykter :) fast på nått konstigt sätt så mår jag faktiskt riktigt bra idag iallafall hur nu det är möjligt, visst jag känner mig inte helt 100 men jag har kunnat vart i stallet och tränat vilket jag inte borde kunnat egentligen med tanke på de jag fick i mig igår.... men det var en riktigt härlig fest och jag är såklart nöjd eftersom jag har varit med och planerat den!!
 
Nu ska jag sova och ladda om inför den här veckan, ska satsa mer på att skärpa mig ännu mer med maten den här veckan då det har slarvats med det den här veckan som har gått och det märks... :( så fullt ös på att räkna kalorierna och komma tillbaka till mitt bra jag!

Fyyyy för den 13!

Idag kändes det som om det var fredagen den 13 eller det är väll bara att det är 2013 så hela året lär väll bli dåligt......
 
Jag är stressad och pressad till max just nu. Varje minut är planerat och inget fungerar såklart bara därför just nu.....

Imorgon kommer det bli en helt kaos dag, men jag hoppas att det blir en bra dag trots all tidspress! Nä nu ska jag sova så jag orkar med allt imorgon!
 
 

Fettisdagen!!

Det är helt stöört hur mycket jag har längtat efter den här dagen :) Att man kan få längta efter en semla, har varit sugen sen folk började köpa semlor för typ 2 månader sen men idag så kom äntligen dagen!!
 
Å trots att jag ska vara hård å räkna mina kalorier på nytt för att komma ner dom sista kilona så struntade jag faktiskt i det idag eftersom jag för ett bra tag sen bestämde att jag skulle få äta semla idag :D
 
Det köptes några semlor till jobbet från stenungsbageriet i v-tuna och då passade jag på att smaka en av dom, å de va gryyyymt goda :D
Nom nom nom.
 
Sen att jag åkte direkt till gymmet efteråt och såg till att jag förbrände den direkt är en annan del av berättelsen :P
 
hoppas ni har fått äta någon god semla idag!!

Metcon

Ja jag har inte direkt lagt så mycket tid på att varken läsa bloggar eller skriva i bloggen på ett tag nu...
 
Det är rätt mycket tid på arbetet nu när jag jobbar 100%! Dessutom har det varit en hel del långpass och då orkar jag inte så mycket när jag kommer hem.
 
Annars är det såklart hästarna och träningen som tar stor del av mitt liv.
Tränade idag och det var ett metabolic conditioning (Metcon) riktigt jobbigt och grisigt pass va de.
Vi fick 25 minuter på oss att utföra
 
Sumodeadlift highpull
Barbell Row
Pushups
Jumping lunges
 
Först 18 reps av alla övningar å sen 16 å sen 14 osv 12,10,8,6,4,2.= 90 reps av alla övningar!!!!!
De vart tuuungt men underbart när man iaf får räkna ner då känns det mycket lättare, speciellt när klockan rusar fram!
 
Imorgon är det jobb tidigt! så nu ska jag snart sova
 

15h

Livet rullar på med en massa i mitt liv därför blir bloggen väldigt lidande.
Just nu sitter jag på jobbet där jag just nu har ett vik på 100% så har en trygghet till sommaren iaf!
Men just nu känns det seeegt har idag varit på jobbet i 15h och börjar känna mig rätt trött och sliten nu...
och såklart har det snöat så jag måste börja med att skotta fram bilen och sen åka och tanka för jag har ingen bensin kvar, hoppas jag kommer till macken annars börjar jag nog tamefan grina (ånej de hjälper inte men jag är så trött just nu....!) sen ska jag stuuupa rätt ner i sängen och sooooooova!! Längtar!

RSS 2.0