Äntligen sol!

Glömde tydligen att blogga igår...

Jobbade ju natten och sen när jag skulle gå och lägga mig när jag kom hem så hittade jag jobbets huvudtelefon i min byxficka... så det var bara att sätta sig i bilen igen och åka till jobbet och lämna den och sen väldigt grinig på mig själv kom jag hem och kunde gå och sova typ 30 min senare mot vad jag brukar....

Vaknade iallafall upp och insåg att solen fortfarande var kvar så då gick jag ut och la mig i solen drygt 1h, sååååå skönt gud vad jag har längtat efter att få ligga i solstolen och bara känna solens strålar värma och ge huden den fina solbrännan som jag vill ha! Hade ju brun färg i början på sommaren men nu har den ju försvunnit så är bara att börja om igen.... tur jag åker till turkiet i slutet på juli så jag kan bli ordentligt brun då iaf!

Dock låg jag inte kvar så länge pågrund av att jag hade bestämt mig för att jag skulle åka och träna såklart :P
Vart ett pass med
30 x 3 Rodd med trx + 20x 2 var heelt skakig i armarna efter det!
75 armhävningar uppdelade på 4 set! Nu är jag snart klar med 100 armhävningar på 6 veckor :)
Sen gick jag till mitt kära löpband (neeeeej jag hatar å springa, men är ju bra så vad gör man inte...)och sprang i 35 min benen var dock inte lika lätta som tidigare dar och det kändes att det var 3dje dagen med löpning... så nu blire lite vila från å springa.

sen vart de å åka direkt till hästen och nya stallet :) vart en uteritt med sanna! Egentligen skulle jag ju haft bella men då hon inte vill/vågade rida ut på sojan så fick jag ta den stora istället och det gick bra, trots att hon såg lite spöken i skogen och fick lite allmäna konstiga ryck :P


Bästa Bella!


Jäääätte hästen sojan!

Fredag!


Idag vare bara å gå upp 05,50 pga av att jag skulle hämta Jenny 06,30. Allt det här tidiga bara för att vi 8,30 skulle vara i rånäs (bortom Rimbo). Hon ska ju förhoppningsvis bli mamma nästa år så nu är det massa kollar efter seminationen för att se att fostret finns och att det mår bra/ samt växer och blir större.
Idag var det jag som körde hela vägen dit... gick riktigt bra för att bara vara andra gången jag körde med hästsläp vilket är betydligt svårare än vanligt!! Men vi kom dit i tid och vi kom hem utan att det hände något dåligt :)
Så när vi kom tillbaka till stallet var vi ju alla rätt varma efter att ha suttit i bilen, och i det nya stallet finns det som en lite strand man kan gå i. Planen var ju kanske mest att vi skulle titta på vattnet och låta hunden bada men det slutade med att jag drog upp byxorna så långt jag kunde i knäna och vandrade ut med en häst i taget! Dock vart det inte tillräckligt för att dom skulle kunna simma och ändå stod jag med vattnet högt upp på byxorna så jag va ju rätt blöt sen om man säger så :S men hästarna och hunden vart glada iallafall :)

Efter stallet åkte jag bara hem och bytte om sen hämtade jag upp valkyria och vi åkte till gym&sim och simmade :) var i poolen i 1 1/2h! Vart massas bus och lek men även ordentlig simning!
Sen efter valkyrias önskan så gick vi och fikade. I födelsedags present fick hon även att hon skulle få välja ut ett par skor som jag skulle köpa till henne så vi passade på att göra det idag också så hon fick ett par sommarsandaler och sen hade dom uggs på rea så hon fick även ett par vinterskor :)


Jag och kyra på bella förra året!

Tips

Sitter på jobbet och har inte så extremt mkt att göra just nu. Alla bloggar som jag följer är redan lästa och jag kan vänta en liten stund till innan jag börjar jobba med det som ska göras inatt...
Så har ni någon bra/ rolig blogg som ni kan tipsa om som jag kan följa???

Lite mer träning och nya solglasögon!

Började dagen med lite god frukost, har blivit duktig på att äta frukost och dessutom nyttig frukost!

Sen åkte jag såklart till gymmet, hade med mig min vän jenny idag. trevligt med sällskap men jag tar inte ut mig lika mkt när jag har sällskap...

Iaf vart det:
15 min löpning som uppvärmning
och sen vart det styrka på överkroppen
12x3 med 14 kilo latsdrag på human sports maskinerna (man har lättare vikt på dom jämfört med vanliga maskiner)


15x 5 med 14 kilo på magmaskinen även den human sport.
sen satsade jag på axlar och det finns flera olika beroende på exakt vad i axlar som ska tränas om det är fram/ bak eller hela partiet.
vart iallafall
12 x 3 med 25 kilo på hela partiet
15x 2 med 23,5 kilo framsida
15x 2 med 23,5 kilo på baksidan

och sen en annan maskin med 10 x 2 med 23 kilo hela partiet.

så vart ett lite lättare pass även idag med prio på axlar.
gjorde även en ordentlig stretch vilket var ett tag sen, har blivit dålig och slarvar lite med det på senaste tiden...

Sen åkte jag och jenny och kollade på solglasögon och såklart köpte jag ett par... köpte även ett par när vi var i london så nu måste solen komma så jag får använda dom!!!

Hehehe ni som känner mig kanske kunde gissa va de var för typ av solglasögon :)

Lite finare lite bättre!

TRX!

Började dagen med att jobba på morgonen var riktigt jobbigt att gå upp 6,15 eftersom det var ett bra tag sen jag började 7 så satt inte riktigt vanan inne... Sen att jag har en gryyym träningsvärk sen i söndags gör ju att jag känner mig som typ 100 år när jag ska böja mig ner eller så.... men det är ändå nice för då vet man att man har tränat rätt och hårt :)

Idag vart det ett litet mellan pass just pågrund av träningsvärken men samtidigt ville jag komma igång och inte skylla på den och även träna bort den :D


Började i frivikts gymmet med:

3x 15 Rodd med TRX bandet.
Sen vart det 2x 10 magövningar med trx, kolla filmen gjorde först armhävningarna också men gick inte så vart bara det andra utan armhävningar. http://www.youtube.com/watch?v=zPr3EHqpWsk
35 min löpning, tänkte att jag skulle börja med att köra samma tid varje gång och se hur långt jag kommer istället för att springa ett visst antal kilometer.
avslutade med 80 arhävningar uppdelade på 5 set och sist vart det 40 situps utan vila mellan.

helt okej pass för att ta det lite lugnt :)


trött vart jag iaf!

Ytterligare ett pass!

Idag var det dags att träna bort all mat man ätit under midsommar men jag har under den här helgen tänkt betydlig mycket mer på vad jag ätit mot tidigare år så något har jag ju iallafall lärt mig :) dock vart det väll lite mycket dricka om jag skulle satsat på å va duktig ännu mer än vad jag var!!

Idag bestod passet av kettlebells!


Först var det enkel uppvärmning med lättare vikter.

Sen vart det själva träningen som bestod av
10 sqouats med en kettlebells i varje hand som varje gång skulle nudda marken och sen tas upp i en sving! JOBBIGT...!
3 burpees http://www.youtube.com/watch?v=Xhjo5ewcvPo
10 kettlebells swing, började med en 24 kilo men blev för tungt efter ett tag...! http://www.youtube.com/watch?v=q0jalJ-3e7U
3 situps med raka ben

allt de här gjorde jag 10!!!! varv död dödare dödast! :)

Sen åkte jag till bästa hästen och red även ett pass dressyr på henne lite lungt eftersom hon inte är riktigt 100... skrittade även av i deras gigantiska hage för att se att den var hel så vi kan släppa ut dom i den i veckan :)





Cleopatra 7år!

Idag har jag bara tagit det lugnt så jäkla skönt å inte ha något inplanerat! Bara sitta hemma i soffan och dega, kolla lite bloggar på datorn samtidigt som man slö tittar på tv:n och även råka somna i soffan är helt okej :) Sånna här dagar har jag inte så många av så därför är dom toppen å ha ibland speciellt efter en intensiv dag!

Idag så fyller min fina lilla kisse miss hela 7 år!







Grattis grattis cleo!

Midsommarafton/ Mammas födelsedag

Dags att börja vakna till liv nu efter en härlig midsommarafton!

Jobbade natten till midsommarafton så slutade 8 på midsommarafton så då vart det snabbt att åka hem och sova i 3h innan var dags att hoppa in i duschen och byta om och sminka sig lite :) Det enda som blev lita kaos var att mitt i när jag stod och fixade mig så började gästerna droppa in.... (nej jag var inte sen, dom var tidiga!)och när jag hade satt på mig en klänning som jag tänkte ha insåg jag att den var alldeles för stor så det gick inte så var bara att ta en annan :D

Sen rullade midsommaraftonen på, blev lite annorlunda iår eftersom största prioriteringen låg på att fira mamma som fyllde år iår på midsommaraftonen och eftersom hon fyllde jämt så blev det att vi hade bjudit in vänner till henne också och inte bara släkten som vi i vanliga fall brukar fira midsommar med.
Men jag tycker att det vart en riktigt bra midsommarafton och det hoppas jag alla som var här också tyckte! Min släkt är gryyyyyym att fira med :) Vädret gick ju inte heller direkt att klaga på, sooool hela dagen och regnet hann inte komma innan vi hade stängt ögonlocken!

Eftersom jag har en grym kusin så har jag numera även ps på min bärbara så nu lär det definitivt bli mer bilder här på bloggen :)


Jag och min mami :)


Vi byggde även en midsommarstång men den vart de tydligen ingen bild på....


Efterrätts bordet!

Hoppas ni också hade en bra midsommarafton!

Pt träningspass

Nu blir det ett träningspass inlägg och antingen läser ni det eller så struntar ni i det, som jag skrev förut så vill jag ha något att gå tillbaka till när jag förhoppningsvis har blivit ännu starkare och smalare. Så när jag skriver vikterna så är det bara för min egen del. Men tänkte att istället för att skriva det på papper så skriver jag mina träningspass här så kanske det kan hjälpa eller motivera någon annan?

Uppvärmningen vart lite boxning med raka slag, uppercuts och krokar.  Varierade med 10 slag på varje moment och däremellan vart det fys i form av kort löpning, utfallssteg och indianhopp.

Själva träningspasset var olika stationer:
1 min hopprep
1min negativ pusch ups (man går sakta ner istället för upp som i en vanlig)http://www.youtube.com/watch?v=ad7ZQS3dWSA
1 min jämfota hopp över ett rep som låg golvet så det blev hopp både sidledes framåt och bakåt.
1 min vanliga sittups
1 min sidledes hopp över en halv bosu boll, (upp på den och sen ner på andra sidan)
1 min mountain climp http://www.youtube.com/watch?v=DHjdc2QVRUQ

Hela det här varvet utan vila och sen 1 min vila innan varv 2.

Sen vart det ett nytt annorlunda varv med
1 min typ slalom hopp i sidledess över massa saker så gällde att hoppa tillräckligt långt :)
1 min rodd med trx http://www.youtube.com/watch?v=iQeMnHOs390
1 min med jumping jacks med 2 kilos tyngder i varje hand. http://www.youtube.com/watch?v=dmYwZH_BNd0
1 min armhävningar med trx http://www.youtube.com/watch?v=yJ_QJS0EmAI
1 min knäböj med 5 kilos tyngder i varje hand som skulle pendla samtidigt som jag gick upp och ner..(hahah konstig förklaring :))
1 min clean & jerk 31 kg http://www.youtube.com/watch?v=7SU0tmbsIQc

även det här varvet utan vila och sen 1 min vila innan det var dags för varv 2.

Nöjd över träningspasset tog i ordentligt idag och det känns rätt bra i musklerna nu efter också :)





Dålig dag... :(

Jobbade sista dagen på mitt andra jobb och dom skulle ha en midsommarbuffe så det var jätte mycket mat att fixa med och ännu mer disk.... hann iallafall med det mesta jag skulle innan jag var tvungen att smita tidigare eftersom jag skulle till mitt andra jobb (trodde jag!)

Vart sen till jobbet pågrund av massa långsamtgående fordon som blockerade min väg, så ringde för att säga det men fick då reda på att jag inte skulle jobba... har aldrig hänt mig tidigare att jag inte haft koll på om jag ska jobba eller inte så det kändes väldigt konstigt att höra att jag inte skulle dit fast jag trodde det...!

Fick bli en kväll med god middag istället och packning och fixning inför london resan så det gjorde verkligen inget att jag blev ledig istället!

Nu ska jag ta och äta mitt nya favorit kvällsmål: Kesella och bär!

Fattar inte varför det inte går att ladda upp bilder :(:(


Shopping!!

Idag satt träningsvärken fortfarande kvar men betydligt mindre! Tack å lov för det :)

Jobbade på som vanligt, sen åkte jag till täby c och skulle egentligen bara köpa en mascara till mamma men kom hem med annat också...

Bland annat:
Nytt objektiv 70-300mm, och ett extra batteri till kameran :)
Shoppade lite nya kläder på boomerang :D
Lite smink från kicks.

Idag vart det ingen träning och kommer inte bli något gym förrens på onsdag nästa vecka då jag på lördag morgon åker till london! :)
Ska dock försöka köra lite enkel träning utan redskap på hotellrummet.

Vet inte om jag hinner uppdatera bloggen något imorgon då jag först jobbar 9-13,30 på det stället jag har vart hela veckan och sen 14-22 på mitt vanliga ställe och sen eftersom jag ännu inte har packat lär jag behöva göra det imorgon då när jag kommer hem.... så nu vet ni varför det isåfall kommer vara tyst här ända till på onsdag!

Skulle ladda upp en bild men nu efter att ha försökt 4 gånger struntar jag i det! Sorry

Back?

Tjoooohoo!

Det var ju inte direkt igår som jag skrev senast här på bloggen.

Men idag när jag var på gymmet så blev jag faktiskt lite sugen på att starta upp bloggen igen men att jag nu mer har den för att jag ska kunna följa min (förhoppningsvis) utveckling i träningen. Men såklart kommer den även handla om annat ibland när jag känner för att skriva av mig lite :)
Så det är bara läsa eller inte!!

Kan väll börja med att skriva ner hur den här veckan har sett ut.

Måndag:
Just den här veckan är jag på ett nytt ställe och arbetar lite eftersom jag inte har några tider på mitt vanliga jobb så då hjälpte mamma mig att fixa lite timmar iaf vilket jag såklart tackade ja till, och idag var första dagen där själv och jag tycker det gick riktigt bra.
Var dock tvungen att gå tidigare mot vad man normalt jobbar till eftersom jag hade ett PT passs inbokat! Va rätt taggad på att träna eftersom jag inte varit så duktig senaste veckorna. Passet var 5 olika stationer, där så många repetioner skulle utföras under 1 min och sen efter hela varvet var det 1 min välbehövlig vila!!
Det var ett tungt pass och det kändes ordentligt på varv 3.. men 5 varv vart det eller 6?? hahah vart så slut att jag tappade räkningen :D trött och glad åkte jag från gymmet!

Tisdag:
Vaknade med en hääärlig träningsvärk och insåg att min axel som har strulat och gjort ont ett tag, (skriver mer om varför längre ner) gjorde inte alls ont vilket jag nästan var rädd för då det var mycket lyft och kast på passet igår. Men som sagt den kändes hel.
Åkte till andra jobbet som jag var på, på måndagen och även den här dagen gick bra och jag kände att jag hade allt under kontroll under hela dagen.
Så efter att jag hade jobbat tog jag och åkte till stallet!
Började med att mocka och fixa mat samt gosade med en lite 8 veckors valp, fyllde även på vatten till tjejorna i deras hage. Lagom när jag var klar med det så kom Sanna så vi skulle rida ut på en liten sväng tillsammans. Bella är under igångsättning nu efter att vi för två veckor sedan exakt idag gick omkull när vi var ute och travade på en fin och jämn grusväg....det är anledningen till varför jag har haft ont i axeln och fått tagit det lungt med träningen. Bella ramlade helt plötsligt bara och innan jag hann fatta vad som hände så var vi redan nere på knä och jag insåg att jag skulle flyga av.. så en "sälen" ner i gruset vart det innan jag sen gjorde en volt på axeln och sen en volt till innan jag hamnade innen i ett par buskar i diket.... :( Som tur är var jenny me så jag visste att bella inte skulle springa iväg så jag kunde koncentrera mig på hur jag mådde. När jag satte mig upp så gjorde det riktigt ont i axeln och jag kunde knappt röra den men sen kändes den bättre, men ansiktet var inte så snyggt :( hela hakan var uppslagen och det är ytterligare en anledning till varför jag inte vågat vart så mkt ute bland folk...
Så idag så skulle vi då alltså  ut på en tur och det blev samma grusväg som vi skulle rida på måste erkänna att jag vart lite nervös när vi skulle trava på grusvägen och bella som är överpigg av hennes vila hoppade till lite för hon såg spöken i buskarna, men vi travade iallafall utan att ramla och då kände jag mig lycklig igen över att sitta på bästa hästen! Vart en kort runda med lite trav och mycket skritt samt en hel del i skogen för att hon skulle få lyfta på benen och få igång musklerna.

Onsdag:
Om jag hade träningsvärk igår är det inget emot vad jag har idag!! Haha gör så gryyymt ont att gå i trappen :)
Arbetet idag vart jobbigare pga av träningsvärken var inge roligt att böja sig ner när jag tappade något eller så! Men samtidigt som det gör så gryymt ont gillar jag det eftersom man har varit duktig när man får värken :)
Åkte till gymmet efter arbetet var slut, tänkte att det var lika bra att få ett pass i kroppen så jag blev lite uppmjukad! Lite lätt uppvärmning på löpbandet, sen gick jag ner i friviktsgymmet (där såklart alla var biffar!), körde lite med TRX banden, sen ytterligare lite styrka uppe i gymmet. Seg i kroppen men helt klart bättre i kroppen efter att ha tränat lite.

Hjjjääälp vad långt inlägg med bara text.. tanken är att jag ska vara lite mer specifik i det jag skriver om träningen men kändes som om det här skulle bli alldeles för långt om jag skulle skriva jätte noggrant idag.
Tänkte även någon dag försöka ta några bilder så man kan se förändringen :D
Bästa hästen förra året!


RSS 2.0