Cholesteatom

Idag var jag hos läkaren, jag har haft öronproblem under en längre tid närmare 6 år.... jag har kämpat med smärta, och vätska fyllt i ena örat, massa läkarbesök och det har gjort att jag haft problem när jag hade simning i gympan och även när jag simmat och vart under vatten på sommaren. Men nu verkar de som om den här röntgen och läkaren har hittat svaret på vad det kan vara eller dom tror dom vet... de vet tydligen inte förrens de öppnar upp örat, JA precis det ska dom göra, öppna örat och lyfta och gå in bakom trumhinnan.
Jag har redan börjat stressa upp mig och har panik inför sövningen och operationen som jag har läst mig till ska ta 3-5 TIMMAR!!! Men det är väll bara att inse att det förhoppningsvis blir bra efter operationen MEN jag får inte träna på 2-3 veckor efter operation!!! :(:(
 
Idag tog jag iallafall ett lugnt träningspass inför söndagen, och jag har fortfarande grym träningsvärk i magen så allt var jobbigt å göra eftersom man spänner magen i typ alla övningar, körde lite armar och axlar och sen lite lätt löpning. Men nu blir det inge mer gym innan söndag!
 

Tough viking

Det är dags att börja planera seriöst med maten och träningen inför tough viking nu..! Känns både spännande och lite läskigt ;-)
Hittade den här artikeln idag:
 
Går att läsa här: http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_miio#
Där står det om hela loppet!! wiiieee
 

Vilodag!

Ja ibland måste man ju tydligen ha en vilodag...
Så idag vart det bara att åka ut till stallet och rida ett underbart ridpass på fälten som vi äntligen får rida på, helt underbart att rida lite dressyr och sen rida galopp intervaller i fullfräs på de jättestora fälten :D helt underbart!!!
Tänkte ladda upp en bild men de vill inte funka... så får ta det sen!
  

Lugnt pass = dubbelpass!!

Eftersom jag som jag tidigare skrev hade träningsvärk i magen idag, så var min plan att åka till gymmer och köra ett crossfit pass idag också men att jag på passet idag skulle ta det lugnt och satsa på tekniken och bara sätta den klockrent!
Men det lugna passet slutade istället med dubbelpass :D
Först ett crossfitpass:
6 Handrelease pushups varje minut
Och tiden som vart över den minuten så skulle man göra Thrusters 26kg, sammanlagt skulle det bli 60 thrusters men man var ju tvungen att bryta varje minut för att göra pushups så det vart tungt för axlarna och pushupsen va jobbiga för magen :)
 
Sen lurades jag med på ett boxpass och det var riktigt roligt att äntligen få slåss lite!! Men det var inte roligt när vi skulle ligga ner på golvet och slå uppå, med bara ländryggen i golvet och skuldrorna uppe i luften, behöver jag säga att den övningen spänner man väldigt mycket mage i... det gick bara inte tvärdog i den övningen :P

Men känner mig faktiskt riktigt fräsh trots dubbelpasset :D
 
 

Träningsvärk

Hahah idag har jag träningsvärk , vaknat flera gånger inatt av att jag har spänt magen och det har gjort "ont". Det är iofs lite jobbigt när man sen ska försöka somna om och man får ingen bra sovrytm... men men :)
Sen imorse när jag vaknade så kändes det inget så vart både lite besviken och lättad, men när jag skulle sätta mig upp och ta mig upp ur sängen tog det tvärstopp ;-) hehe då kändes det att jag hade träningsvärk i magen :D
GHD situps = gryyyym magträning lär bli mer träning av den övningen när man får sån underbar magträning av den!!

GHD situps

Idag har jag varit lite stel och känt av gårdagenspass, fast jag gillar ju den känslan. Men när jag visste att jag hade ett inbokat PT pass idag också så kändes det ju lite sådär ifall jag skulle orka pressa mig totalt som man vill göra när man kör pass med sin pt.
Men kände mig ändå fräsch när jag kom till gymmet körde lite uppvärmning på bandet innan och sen var det bara att köra på.
Passet idag var:
10 st Marklyft 70kg
100 st hopprep
30 GHD Situps

x3 varv
 
körde även några marklyft på 80 kg... slarvar lite med tekniken när jag ska gå ner på marklyften vilket är så jävla irriterande, jag vet precis hur det ska se ut när det är lyft med rätt teknik men jag släpper det ändå när jag ska gå ner... :( grrrrr
 
Men något som var GRYMT jobbigt var ju GHD situps första varvet gick väll rätt okej men varv nr 2 började jag tappa i mitten någonstans och sista varvet va det så tuuungt!! Fast antar att dom tar bra när de är så tungt :) räknar med träningsvärk i magen imorgon :D

För er som inte vet vad en GHD situps är kommer här ett klipp
 

Mera Thrusters

Idag var det ett till crossfit pass, jag kände av gårdagens pass i bröstmusklerna och axelpartiet, så tog emot lite mer idag när vi skulle värma upp de musklerna men sen var det bara att kötta på idag var det ett metcon pass så då är det ju bara att ösa det var en
5 RFT av:
9 Devilburpees
15 Thrusters
21 Jobs
 
Det var jobbigt!! Fyyy körde inte så tungt på thrusterna eftersom det var blev rätt många med 5 varv och sen var jag ju lite slut i dom musklerna från igår och det kändes kan jag säga på varv 3 trodde jag att jag skulle ge upp devilburpees är ju aldrig roliga så dom vart i 1 or men när jag inte ens kunde köra thurster unbroken med lättare vikt då e de tungt...! De enda som var lätt var jobsen även om pulsen stiger rätt bra på dom!
Men det känns i kroppen att jag har lagt i en till växel i träningen och inte mesar längre utan kör tyngre och mer intensivt, så det ska bli spännande och se resultaten :)
 
 
 

Squatclean thruster

Dagens crossfitpass bestod av ett styrkepass!
Det blev squatclean thrusters och jag hade redan lätt träningsvärk i axlar efter tidigare pass i veckan...
så efter dagens pass med tunga squatcleanthruster och en pushpress varje minut i 8 minuter och 46 kg... så skakade mina armar!! Grymt skön känsla :) Underbart å få träna lite hårt och känna av de sen efter. Så nu blir de lite mer tungträning!!

Pistols!

Jag höll på å dö idag på passet när jag insåg att det var pistols på dagens pass... och dessutom en stor del av passet... jag och pistols är ingen bra kombination så ja jag borde ju kanske träna lite mer på dom men det är så svååårt!
Men efter mycket trixande och lät det ta tid så gick det faktiskt mycket bättre mot vad det brukar göra! Snart kanske jag inte behöver ha ångest för pistols längre :):)
Kommer troligtvis ha skön träningsvärk i låren imorgon, brukar kännas rätt bra av att träna pistols.
 
 

farmerswalk

Idag vart det rolig träning igen :) å ja jag tränar även fast ja inte alltid skriver ut de här.
Först vart det lite rodd för att få igång kroppen, sen vart de lite mer teknik.
Är väldigt noggrant me sånt på passen nu så att tekniken verkligen sitter så jag kan slänga på mer vikt snart för med kass teknik fungerar det inte utan kommer sluta i skador och de är ju inte direkt vad jag är sugen på...
Så efter teknik och lite olika övningar vart det en härlig wod beståendes av:
 
En mix av en armhävning på hantlarna sen, rodd i armhävningsposition en arm, ner i armhävning igen och sen upp å ro med andra armen, avsluta att hoppa upp å göra en thruster x3. Tuungt och jag trodde att jag var mycket svagare i ena armen men när jag bytte och tog den först insåg jag att det var den jag tog sist som jag var svag i så det var skönt att det inte var ena armen som var helt kass... sen skulle jag gå genom hela salen med farmerswalk (promenad med 24kg kettelbell i varsin hand), i andra änden 6 clean med medicinboll och sen gå tillbaka och köra så. jobbigt för axlarna och magstödet!! 
Men det behövdes vet mina svagheter å undviker såklart gärna dom iställlet för att bara bita i det sura äpplet och låta det ta tid men att dom sitter helt rätt och rakt..!!
 
Ge mig dom musklerna!
 
 

1 Mil!

Jag hade bestämt mig för att jag skulle ta mig igenom 1,2 mil på löpbandet med 2,5% lutning för att träna inför Tough viking som jag ska springa den 1 september som är 1,2mil.... så det känns ju som om det är dags att börja träna lite löpning inför det nu!!!
Och eftersom jag inte kört någon riktigt cardio träning så bestämde jag mig för att jag bara skulle ta mig igenom 1,2 mil med blandad powerwalk och löpning!

Men efter 5km höll jag på att ge upp helt :( men lyckades övertala mig själv att man måste över när de e jobbigt å de känns som om benen inte vill längre.. så bestämde mig för att köra på tills jag nådde 1 mil å då avsluta och de gick faktiskt bra efter ja kommit över 6 km, men sen körde jag och ökade på sista 500 m och efter dom och 1 mil kan jag säga att jag var trött och lite yr... så de va skönt att sluta där men nästa gång blir det 2 km till :D antagligen ska jag försöka mig på det igen i veckan!!
 
Har ni några tips på hur man tycker löpning är roligt?

Födelsedag!

Idag har jag firats :) hann inte mer än in på jobbet så började dom sjunga för mig och hade även plockat fina blommor till mig
Dock lyckades jag kliva på en spik idag på jobbet som gick in i foten... :( som tur är hade jag tjocka foppatofflor hade jag haft mina tunna converse hade jag fått spiken ännu mer in i foten :S
 
Idag vart det en vilodag från träning eftersom mina föräldrar ville att jag skulle vara hemma och vara social :) tyvärr var det ett riktigt roligt pass som jag missade :(:( men men vad är en födelsdedag mot ett träningspass :P
 
Blev firad med en riktigt god middag och en fin tårta samt presenter så det har varit en bra födelsedag, men imorgon blir det träning igen! :)

LÅR....!

Såklart har jag tränat även fast jag inte skrivit något här.. så bra gick det med det här nya bloggsuget ;-) 
Men som sagt träningssuget är kvar och jag har bestämt att den där extra växeln ska i och tyngre vikter ska på stången!
 
Så idag när det var ett utomhus pass som innehöll run.. (som jag hatar)var det ju bara att boka in sig på det iallafall! Om inte för att jag måste bli lite mer allsidig inför vikingen.
Passet innehöll 10 x 15sekunders löpsprinter kändes faktiskt "skönt" å springa men när det sen vart:
20 OH Lunges
20 OH Squat
10 OH lunges
10 OH Squat
5 OH lunges
5 OH squats
och där man hamnade skulle man sen springa tillbaka från startpunkten och göra så i 3 varv..!!
Behöver jag säga att mina lår brann efter allt de här, men det var riktigt roligt och blir lite mer taggad å tar i lite mer när passen är utomhus, så nu sitter jag här med trötta benmuskler och får nog vara glad om jag inte har alltför ont imorgon när jag ska upp ur sängen ;-)

Teknikträning

Idag hade jag ett PT pass som bestod mycket av att träna teknik, den skulle vara minst 90-100% korrekt i alla repsen.
Känner att jag är nogrann å sen tappar jag lite för varje som går eller att jag i olika övningar är mer koncentrerad än i andra så det här var ett pass jag behövde!
Övningarna var Power Clean, Front Squat och Push press vilka jag behövde spänna och tänka på olika delar i de olika momenten vilket är bra för sen när vi slog ihop front squatsen och pushpressarna till thrusters och då skulle jag köra unbroken och fortfarande hålla tekniken körde först 20 på lätt vikt å i slutet började ja tappa lite teknik men sen skulle jag lägga på mer vikt å då började huvudet spöka å sa att jag inte alls skulle klara av det... :( som tur är har jag en grym pt som sa att jag visst skulle klara det så det var bara att köra och visst vissa av repsen tappade jag lite teknik i men jag klarade iallafall 20 till unbroken... så mina hjärnspöken måste bort om jag ska kunna öka mina prestationer och bli starkare!!!
 
 

Toes To Bar

JIPPIE Å ÄNNU MER JIPPIE!!
 
Har inte direkt längtat efter toes to bar passen då jag tycker de har varit helt värdelöst å göra dom för de har inte gått.... känns som om jag bara hänger där å inte så mycket mer. Men på dagen pass släppte det verkligen, fick in en grym teknik sista varvet och det kändes bara helt underbart!!! Att jag dessutom fick beröm för tekniken i dom gjorde ju inte saken sämre, studsade mer eller mindre ut från salen :) så glad och nöjd. Så nu är ett av målen att jag ska klara 5 oabrutna riktiga Toes to bar innan 1 december, idag når jag inte helt upp till räcket men nu ska det nötas å nötas ännu mer, så dom sitter i jul!
 
 
 

Bloggsug!

Hej!
 
Har varit sugen på att ta upp bloggandet lite igen. Så om ni vill fortsätta följa mig får ni såklart göra det :) Bloggen kommer handla om mitt liv såklart men största delen kommer innebära träning och kost, då det är en sån stor del av min vardag och jag vill kunna gå tillbaka och hålla lite koll på min träning, samt att ifall det kan motivera andra så hjälper jag gärna till med det. Så om ni inte vill läs något om träning är de ingen ide att ni stannar kvar. Sen lär det säkert komma in lite inlägg om hästarna också :)
Så nästa inlägg som kommer, ska handla om mina mål med träningen. Tanken med att skriva ut dom här offentligt är att det ska motivera mig mer till att se till att uppnå målen och känna pressen av att någon annan vet mina mål. Så snart kommer det inlägget!

RSS 2.0